tirsdag den 19. juni 2012

lykkelig selvransagelse...


"Når man er hovedpersonen i sit eget liv, skal man huske at lytte efter, selv til de små signaler. 

Lever du det liv som du har drømt om? Er du glad når du vågner om morgenen og lykkelig når du går i seng...."


De fleste af os, vil nok tænke BULLSHIT og gu´er jeg da ej - hverdagens små spidsfindigheder gør, at man føler sig brugt, når først mørket falder på og det er ved at være tid til, at lægge sig på langs.

I rigtig mange situationer løber vi rundt for at tilfredsstille andre mennesker end os selv.

Vi tager på arbejde, muligvis 20 minutter før vi skal møde, for lige at være klar. Der er ingen der sætter pris på denne handling og de 20 minutter kan ikke ses på lønsedlen, men kun som et " flueben" i end egen krydsliste (tillært levevilkår). Første stress moment inden klokken overhovedet er blevet tid, til dagens første kop kaffe.

I de sidste mange mange år, tror jeg at det kan tælles som max. 20 gange, hvor jeg har sat mig stille og roligt ned, for at holde frokost pause. Nogle gange (læs oftest) går jeg en hel dag, uden at få vådt eller tørt. Og nej! det er hverken sundt eller godt - man ved det, men vanen er pokkers svær at bryde. Så her kommer advarslen: aftensmaden skal IKKE bestå af koldskål eller andet flydende..... Den skal være MAD og der skal være rigeligt!

Når "klokken" nærmer sig fri, spurter man afsted for at handle ind og hente sit yngel rundt omkring i diverse institutioner, ved familie mv. Når man rammer matriklen, er det i denne situation hvor man i den grad kunne ønske sig, arme som en blæksprutte. Bilen skal tømmes for tasker, indkøb og dem som ikke kan gå. De sure får lov at sidde og køle af.

Og så møder man "ulvetimen". Det er flere timer siden at klokken var 11.00 og at mindstemand fik middagsmad i vuggestuen. Det letteste ville være en flaske og ind i sengen, men konsekvenserne heraf er alt for velkendte. For så er MAN vågen til midnat. Derfor.... igang med madlavningen..

Når man er blevet over 1 år så vil man rigtig meget selv - man vil i hvert tilfælde selv spise. Og selvfølgelig skal dette læres:) Og hvem behøves at tænke på, at man inden arbejdsdagens begyndelse, lige fik støvsuget hele hjemmet, så hvad gør spaghetti m/ kød sovs over det hele....

Når middagen er kommet af bordet og opvaskemaskinen er tændt, er det tid til verdens værste job - madpakke smørring. For vi har da ikke ret mange kræsen pinde her i familien, som der skal tages hensyn til. Og hvor er det bare skønt at stå i madpakker når man lige har sluppet madlavningen:)

Klokken nærmer sig nu efterhånden 19.00 og mindstemand er begyndt at gnide sig meget i øjnene. Et bad, ren ble og så i seng. Herefter er der lektielæsning, diktat øvning og matematik opgaver med en 2. klasses elev. Og så lige tøjvask / læg sammen fra tørretumle tid.

Klokken ca 21.00 rammer man sofaen - kaput. Dagens anden kop kaffe når næsten at blive kold, inden man får den drukket. Energien er på absolut minimum.

Denne dag er kun en ud af mange - derfor er det måske ved at være tid til at sadle om... At blive mere lykkelig og tage sagen i egen hånd. Uddellegerer arbejdsopgaver til store som små. Se sig selv i øjnene og bliv klogere på det spejlbilledet viser.

Øjnene er sjælens spejl og den lyver aldrig.






















Ingen kommentarer:

Send en kommentar